lauantai 1. syyskuuta 2018

Myyrmäki asuinalueena

Asuin Myyrmäessä seitsemän vuotta ennen kuin muutettiin hieman kauemmas sen keskustasta. Asuminen ei voisi olla helpompaa kävelymatkan päässä olevien palveluiden ja monipuolisten harrastusmahdollisuuksien vuoksi. Myyrmäen keskustan alueelle tulee lähivuosina täydennysrakentamista kivijalkaliikkeineen ja terasseineen. Kehitys vaikuttaisi muuttvan Myyrmäen tulevaisuutta kohti virkeää kaupunginosaa.

Uutta Myyrmäkeä, kuva: vantaa.fi
Uutta ja vanhaa. Myyrmäessä luonto on läsnä vehreinä vaahteroina ja julkisivuremontoitujen kerrostalojen ikkunoista näkyy vihreää. Pidän tärkeänä, että pihoilla on kukkapenkkejä ja istutuksia, joita asukkaat voivat hoitaa harrastuksenaan.

Myyrmäen Fidasta löytää käytettyjä huonekaluja, astioita ja vaatteita. Olen aina kokenut, että täällä on rauhallista. Satunnaisina kertoina juna-asemalla olen törmännyt häiriökäyttäytymiseen. Joka viides myyrmäkeläinen on muuten yli 65-vuotias, joten heille on aika paljon tapahtumia, tarjontaa ja kohtaamisareenoita. Monet heistä ovat muuttaneet kauempaa maakunnista. Yhden hengen asuntokuntia on Myyrmäessä suhteellisen paljon. Vuosina 2008 ja 2009 syntyvyys oli tavanomaista suurempaa ja lapsiperheitä on paljon. 16 000 asukkaaseen mahtuu paljon erilaisuutta, mikä näkyy ja kuuluu raitilla. Myyrmäki-liike ja Vantaan kaupunki järjestävät tapahtumia kirpputoreista konsertteihin.

Myyrmäki asuinalueena
Lapsille on Myyrmäessä useita kunnostettuja leikkipuistoja ja talvella luistelukenttiä. Konalan HopLopiin pääsee linjalla 39 osoitteeseen Ajomiehentie 1 sekä pyöräilemällä reilu 3 km. HopLop on lisäksi Viisarissa Petikossa huonekaluliikekeskittymän yhtedessä kehä III varressa. Lasten Taidetalo Toteemissa ja kirjastossa on lastentapahtumia.

Vetotien pikavuoropysäkiltä Hämeenlinnan väylältä menee kaukoliikenteen bussit Tampereelle, Nokialle, Vaasaan, Parkanoon, Kangasalaan, Ähtäriin, Kokkolaan ja Ikaalisiin. Niihin ostat liput matkahuollon sovelluksesta tai verkkosivuilta. Myös kuljettaja myy lippuja.
Vetotien pikavuoropysäkki Vantaa Kaivoksela
Pyöräilen ja kävelen Myyrmäessä mielelläni, koska etäisyydet ovat aika lyhyet ja alikulkutunneleilla voi välttää risteykset.

Myyrmäen alueella on koulut, päiväkodit, uima- ja jäähallit, kaupat, tori, urheilukentät, yksityiset ja julkiset terveyspalvelut, kirjasto, elokuvateatteri, taidemuseo ja ravintoloita. Vain teatteri puuttuu. Hotellitoimintoja on suunniteltu radan läheisyyteen. Ammattikorkeakoulu Metropolian laajennus valmistuu lähiaikoina.

Jäähallissa on syksystä kevääseen viikonloppuisin tarjolla maksuton yleisöluistelu, josta löytyy lisätietoja Myyrmäen urheilupuiston sivuilta. Ulkopeliin tenniskentät löytyvät Myyrmäen uimahallin takaa sekä Kaivokselan koulun lähettyviltä.

Lämpiminä päivinä suunnataan Vetokankaan uimarannalle.

Vetokannas uimaranta Vantaa
Myyrmäki on luokituksessa neljän tähden joukkoliikennealuetta, mikä tarkoittaa henkilöauton kanssa kilpailukykyistä palvelutasoa. Autoton elämäntapa on luokituksen mukaan mahdollista 3-5 tähden alueilla. Bussilinjasto on Vantaalla uudistunut 2015 ja junarataa jatkettu Tikkurilaan asti. Kaupunkipyörät tulevat lähivuosina. Myyrmäki on joukkoliikenteen paratiisi ja sen asuntokunnista 46 % (vuonna 2010) on autottomia.

Lähde: HSL

Käynnissä olevan uudis- ja täydennysrakentamisen aikana on aseman viereen Myyrinpuhoksen tilalle suunniteltu uutta rakentamista, ja muutos käynnistyy syksyn arkkitehtuurikutsukilpailulla. Eipä tuota Myyrinpuhosta taida nuorella sukupolvella jäädä ikävä. Sen tilalle sopisi parkkipaikaton talo, jonka asukkailla olisi käytössä taloyhtiön yhteiskäyttöauto.

Myyrinpuhos
Myyrmäki on tunnettu katutaiteestaan, jota on erityisesti asemalla ja alikulkutunneleissa.

Myyrmäen asema

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti